Rajčatový salát se sýrem feta a kořeněnými topinkami
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 250 g Rajčata
- 200 g Sýr Feta
- 4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 3 hrst Máta
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 11 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 21.9 mg
- Draslík 289 mg
- Vláknina 1905.8 mg
- Vitamín A 1905.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně smícháme mletý koriandr, chilli, prolisovaný česnek, sůl a olej. Potřeme krajíčky chleba a grilujeme dozlatova.
-
2
Bílý jogurt smícháme s citrónovou šťávou, osolíme, opepříme.
-
3
Na opečené chleby dáme rozpůlená cherry rajčata, plátky sýru, ozdobíme lístky máty a zakapeme ochuceným jogurtem.