Rajčatový salát se sýrem feta a kořeněnými topinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Sýr Feta
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 3 hrst Máta
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 21.9 mg
  • Draslík 289 mg
  • Vláknina 1905.8 mg
  • Vitamín A 1905.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně smícháme mletý koriandr, chilli, prolisovaný česnek, sůl a olej. Potřeme krajíčky chleba a grilujeme dozlatova.

  • 2

    Bílý jogurt smícháme s citrónovou šťávou, osolíme, opepříme.

  • 3

    Na opečené chleby dáme rozpůlená cherry rajčata, plátky sýru, ozdobíme lístky máty a zakapeme ochuceným jogurtem.

Komentáře k receptu