Chlebový nákyp s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 g Chléb toastový
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 506 mg
  • Vláknina 17837.9 mg
  • Vitamín A 17837.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 784.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme.

  • 2

    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut.

  • 4

    Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu