Zapékané dřevorubecké brambory s houbami
Suroviny
- 250 g Houby čerstvé
- 300 g Anglická slanina
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 8 ks Vejce slepičí
- 1.5 kg Brambory
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 36 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 361.1 mg
- Draslík 1488.3 mg
- Vláknina 16010.5 mg
- Vitamín A 16010.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a dáme do pánve na rozpálený olej (3 lžíce). Osolíme mořskou solí, ochutíme bílým pepřem a kmínem, promícháme a dusíme do doby, až se vydusí všechna šťáva a začnou se smažit.
-
2
Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Anglickou slaninu pokrájíme na kostky. Ovařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
3
Vejce si v hrnečku rozkvedláme se solí (1/2 lžičky), hořčicí a (1/2 lžičky) pepřem. Pažitku a petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme.
-
4
V hlubším pekáči si na oleji (2 lžíce) vysmažíme anglickou slaninu, přihodíme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme houby, promícháme a ještě chvíli vše společně smažíme. Na houbovou směs poklademe plátky brambor, pokapeme je olejem, osolíme (1/2 lžičky) a zalijeme vajíčky.
-
5
Pekáč s bramborami vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.
-
6
Pečeme při 200 °C asi 40 minut.