Marinovaná divoká husa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 250 ml Ocet kvasný lihový
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Jalovec
  • 2 ks Hřebíček
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Husa divoká
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 885.7 mg
  • Vláknina 28794 mg
  • Vitamín A 28794 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu pečlivě očistíme, osolíme a alespoň na dva dny vložíme do mořidla. Během moření husu obracíme.

  • 2

    Mořidlo připravíme svařením vody s octem, cibulí a kořením.

  • 3

    Husu z mořidla vyjmeme, necháme řádně okapat a prsa prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Celou husu osolíme a opepříme.

  • 4

    V pekáči rozpustíme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, přilijeme dvě sběračky mořidla a husu pečeme v předehřáté troubě. Během pečení husu poléváme výpekem a podle potřeby podléváme mořidlem.

  • 5

    Upečenou husu vyjmeme z pekáče, do šťávy vmícháme smetanu a husu do pekáče vrátíme.

Komentáře k receptu