Marinovaná divoká husa
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 250 ml Ocet kvasný lihový
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 5 ks Jalovec
- 2 ks Hřebíček
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Husa divoká
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 35 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 885.7 mg
- Vláknina 28794 mg
- Vitamín A 28794 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu pečlivě očistíme, osolíme a alespoň na dva dny vložíme do mořidla. Během moření husu obracíme.
-
2
Mořidlo připravíme svařením vody s octem, cibulí a kořením.
-
3
Husu z mořidla vyjmeme, necháme řádně okapat a prsa prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Celou husu osolíme a opepříme.
-
4
V pekáči rozpustíme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, přilijeme dvě sběračky mořidla a husu pečeme v předehřáté troubě. Během pečení husu poléváme výpekem a podle potřeby podléváme mořidlem.
-
5
Upečenou husu vyjmeme z pekáče, do šťávy vmícháme smetanu a husu do pekáče vrátíme.