Šťovíková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1248 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 29.9 mg
- Draslík 1022.5 mg
- Vláknina 7102.8 mg
- Vitamín A 7102.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve omyjeme šťovík, necháme okapat a povaříme v trošce osolené vody. Vyjmeme a zchladíme. Poté ho podusíme na rozehřátém másle a rozmixujeme.
-
2
Přilijeme zeleninový vývar a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Na závěr přimícháme bešamelovou omáčku, osladíme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
-
3
Omáčka je vhodná k rybám, zejména k lososovi.