Králičí stifado s meruňkami a metaxou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Meruňky sušené
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Šalotka
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno červené
  • 1 kg Králičí stehna
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ouzo - Metaxa Brandy
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 843.2 mg
  • Vláknina 15468 mg
  • Vitamín A 15468 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nejprve očistíme, odstraníme tuk a zadní laloky. Opláchneme, vložíme do mísy, přdáme rozpůlenou skořici, zalijeme červeným vínem a zakryté uložíme na cca 12h do lednice. Občas promícháme.

  • 2

    Poté vyjmeme maso z marinády, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka cca 10min restujeme. Přidáme oloupanou cibuli a česnek a smažíme dalších 10min.

  • 3

    Houby očistíme, nakrájíme a nasypeme k masu. Společně restujeme 5min. Poté zalijeme marinádou i se skořicí, vložíme bobkový list, tymián, osolíme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 2h.

  • 4

    Mezitím zalijeme meruňky metaxou a necháme je 1h bobtnat. Po této době je přidáme do hrnce i s metaxou, můžeme dolít trochu vody, nakonec vmícháme rajčatový protlak.

  • 5

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu