Hovězí guláš na víně s nakládanými okurkami
Suroviny
- 300 g Klobása Dunajská
- 120 g Slanina vepřová
- 300 ml Víno červené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 4 ks Cibule
- 5 ks Okurky nakládané
- 4 ks Kapie sterilovaná
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 47 g
- Sodík 4504 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 134.4 mg
- Draslík 336.5 mg
- Vláknina 11232.2 mg
- Vitamín A 11232.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme.
-
2
Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.
-
3
Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 minut. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme.
-
4
Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky a okurkami nakrájenými na malé kostičky.