Kuře s granátovými jabky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ořechy vlašské
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Jablko granátové
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar slepičí
  • 1.4 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1147 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 959 mg
  • Vláknina 8592.3 mg
  • Vitamín A 8592.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme na 8 dílů. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a kousky masa na něm na středním ohni cca 20min restujeme. Průběžně obracíme.

  • 2

    Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Polovinu ořechů rozemeleme, zbytek nasekáme najemno. Šafrán rozdrobíme mezi prsty a rozmícháme ve 2 lžících horké vody. Cibuli přidáme k masu a dozlatova osmahneme. Krátce orestujeme také obojí ořechy. Zalijeme vývarem a granátovým sirupem, dochutíme solí, pepřem, skořicí, šafránem a cukrem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 30min.

  • 3

    Granátové jablko rozlomíme a zrnka vybereme. Maso rozdělíme na talíře, posypeme zrnky z jablka a podáváme.

Komentáře k receptu