Kuře s granátovými jabky a ořechy
Suroviny
- 200 g Ořechy vlašské
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Jablko granátové
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Vývar slepičí
- 1.4 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1147 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 89 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 959 mg
- Vláknina 8592.3 mg
- Vitamín A 8592.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře naporcujeme na 8 dílů. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a kousky masa na něm na středním ohni cca 20min restujeme. Průběžně obracíme.
-
2
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Polovinu ořechů rozemeleme, zbytek nasekáme najemno. Šafrán rozdrobíme mezi prsty a rozmícháme ve 2 lžících horké vody. Cibuli přidáme k masu a dozlatova osmahneme. Krátce orestujeme také obojí ořechy. Zalijeme vývarem a granátovým sirupem, dochutíme solí, pepřem, skořicí, šafránem a cukrem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 30min.
-
3
Granátové jablko rozlomíme a zrnka vybereme. Maso rozdělíme na talíře, posypeme zrnky z jablka a podáváme.