Lakovaná pikantní kachna
Suroviny
- 100 ml Omáčka sójová
- 200 ml Omáčka Hoisin
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 1 hrst Máta
- 2 stroužek Česnek
- 2 kg Kachna mražená
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
- 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2071 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 184 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 293 mg
- Vláknina 8545.2 mg
- Vitamín A 8545.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu omyjeme a osušíme. Na marinádu smícháme koření pěti vůní, rýžové víno, sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidáme rozdrcenou chilli papričku a prolisovaný česnek. Maso potřeme zvenku i zevnitř marinádou, zbytek odložíme stranou. Necháme alespoň 2h odležet.
-
2
Troubu rozpálíme na 225C. Na hluboký plech dáme rošt, potřeme olejem a položíme na něj kachnu prsíčky dolů. Pečeme na spodní liště cca 30min. Poté stáhneme teplotu na 180C, kachnu obrátíme, potřeme zbylou marinádou a pečeme ještě 60min dokřupava. Do stehýnek občas píchneme vidličkou, aby se vypekl tuk. Jím kachnu přeléváme.
-
3
Omáčku hoisin rozdělíme do čtyř malých mističek a posypeme nasekanými burskými oříšky. Kachnu naporcujeme, dozdobíme otrhanými lístky máty a podáváme s omáčkou. Tu dle chuti můžeme naředit vodou. Jako příloha jsou vhodné např. fazolové výhonky s rýží.