Kuřecí stehýnka se sambalem
Suroviny
- 30 g Oříšky makadamové
- 400 ml Kokosové mléko
- 2 kávová lžička Kurkuma
- 2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 1 ks Cibule
- 8 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Citronová tráva
- 1 ks Galgan
- 0.5 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1132 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 78 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 332.1 mg
- Draslík 1333.3 mg
- Vláknina 2419 mg
- Vitamín A 2419 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehýnka opláchneme, v kloubech oddělíme a osušíme. Můžeme dle chuti odstranit kůži. Oloupeme cibuli a galgant a nadrobno nakrájíme. Očistíme citronovou trávu, omyjeme a spodní část nasekáme najemno. Ořechy umeleme. Cibuli smícháme s galgantem, citronovou trávou, ořechy, kurkumou, cukrem a lžičkou pasty sambal oelek.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm koření. Přidáme maso a pomalu restujeme. Mezitím obracíme, aby se obalilo v koření. Zalijeme kokosovým mlékem, zčásti zakryjeme a za častého míchání necháme dusit cca 40–45 minut. Ochutíme solí, zbytkem sambal oelek a limetkovou šťávou.
-
3
Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky otrháme. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme.