Kuřecí stehýnka se sambalem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Oříšky makadamové
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 ks Galgan
  • 0.5 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1132 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 332.1 mg
  • Draslík 1333.3 mg
  • Vláknina 2419 mg
  • Vitamín A 2419 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehýnka opláchneme, v kloubech oddělíme a osušíme. Můžeme dle chuti odstranit kůži. Oloupeme cibuli a galgant a nadrobno nakrájíme. Očistíme citronovou trávu, omyjeme a spodní část nasekáme najemno. Ořechy umeleme. Cibuli smícháme s galgantem, citronovou trávou, ořechy, kurkumou, cukrem a lžičkou pasty sambal oelek.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm koření. Přidáme maso a pomalu restujeme. Mezitím obracíme, aby se obalilo v koření. Zalijeme kokosovým mlékem, zčásti zakryjeme a za častého míchání necháme dusit cca 40–45 minut. Ochutíme solí, zbytkem sambal oelek a limetkovou šťávou.

  • 3

    Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky otrháme. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme.

Komentáře k receptu