Chilli con carne s pivem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 800 g Fazole červené sterilované
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 4 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Tabasco
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 10 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 907.1 mg
- Vláknina 28470.1 mg
- Vitamín A 28470.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme.
-
2
V hrnci rozpálíme podzemnicový olej a maso na něm zprudka cca 5min orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli a česnek a na středním ohni osmažíme cca 5min dozlatova. Vsypeme rajčata, vařečkou je rozmačkáme, přidáme protlak, kečup a zalijeme pivem.
-
3
Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a nasypeme do hrnce. Ochutíme pepřem, oreganem, chilli kořením, římským kmínem a octem. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni cca 30min.
-
4
Fazole scedíme, necháme okapat, vmícháme do chilli a společně ještě cca 10min podusíme. Dochutíme solí, pepřem, tabascem a ihned podáváme.
-
5
Jako příloha je vhodný např. bílý chléb.