Chilli con carne s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 800 g Fazole červené sterilované
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Tabasco
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 907.1 mg
  • Vláknina 28470.1 mg
  • Vitamín A 28470.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme podzemnicový olej a maso na něm zprudka cca 5min orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli a česnek a na středním ohni osmažíme cca 5min dozlatova. Vsypeme rajčata, vařečkou je rozmačkáme, přidáme protlak, kečup a zalijeme pivem.

  • 3

    Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a nasypeme do hrnce. Ochutíme pepřem, oreganem, chilli kořením, římským kmínem a octem. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni cca 30min.

  • 4

    Fazole scedíme, necháme okapat, vmícháme do chilli a společně ještě cca 10min podusíme. Dochutíme solí, pepřem, tabascem a ihned podáváme.

  • 5

    Jako příloha je vhodný např. bílý chléb.

Komentáře k receptu