Paštika čočková
Suroviny
- 175 g Čočka červená
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 8.5 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Chutney mangové
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 65.2 mg
- Draslík 636 mg
- Vláknina 14450.4 mg
- Vitamín A 14450.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 3 minuty. Přidáme koření - garam masala a koriandr, smažíme 30 vteřin.
-
2
Přidáme vývar a čočku a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a 20 minut povaříme, aby byla čočka měkká. Dáme pánev z ohně a odstraníme zbytečnou tekutinu. Směs dáme do mixéru, přidáme mléko, vejce, petrželku a mangové čatní, rozmixujeme vše dohladka.
-
3
Zapékací nádobu vymažeme olejem, dáme do ní směs a urovnáme povrch. Zapékací nádobou zakryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Poté necháme 20 minut vychladnout a dáme do lednice.
-
4
Paštiku vyklopíme na velký talíř, posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Podáváme s topinkami.