Celozrnné špagety s bazalkou
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony celozrnné
- 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Mozzarella
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 18 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 706.6 mg
- Vláknina 22483.8 mg
- Vitamín A 22483.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat.
-
2
V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
-
3
Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku.
-
4
Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme.