Rybí koláčky se salsou
Suroviny
- 500 g Pstruh
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Kopr čerstvý
- 10 g Citronová kůra
- 100 g Cibulka jarní
- 200 g Okurka salátová
- 15 g Limetková kůra
- 500 g Filety z tresky tmavé
- 10 ml Olej olivový
- 60 ml Limetková šťáva
- 5 kávová lžička Strouhanka
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 89.2 mg
- Draslík 447.6 mg
- Vláknina 2307 mg
- Vitamín A 2307 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno nakrájíme okurku. Do misky dáme okurku, drcený česnek, nakrájenou chilli papričky, šťávu i kůru z limetek a kopr. Okořeníme a dokonale promícháme. Přikryjeme a vložíme asi na 30 minut do chladničky
-
2
Filety ryb nakrájíme na malé kousky. Do mísy vložíme kousky tresky, pstruha, nasekanou jarní cibulku, strouhanku, vejce a kůru z citronu. Okořeníme a vše řádně promícháme.
-
3
Z rybí směsi vytvoříme 12 karbanátků. Na větší pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme 5 minut po každé straně dozlatova. Podáváme se salsou.