Pstruzi na kari

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Hřebíček mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 122.3 mg
  • Draslík 1104.6 mg
  • Vláknina 18947.2 mg
  • Vitamín A 18947.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyčištěné pstruhy omyjeme a osušíme.

  • 2

    Do směsi na obalení smícháme hladkou mouku, sůl, mletý pepř, kari a tlučené hřebíčky. Pstruhy potřeme připravenou směsí a upečeme na rozehřátém oleji.

  • 3

    Hotové je pokapeme citronovou šťávou, obložíme zbytky citrónu nakrájeným na tenké plátky a posypeme spařenými, oloupanými a nasekanými mandlemi a opečeme na rozehřátém tuku.

Komentáře k receptu