Kuře po uhersku
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 2 ks Chilli paprička
- 5 ks Paprika červená
- 1 ks Karotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 hrnek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1185 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 74 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 325.5 mg
- Draslík 1222.8 mg
- Vláknina 8395.3 mg
- Vitamín A 8395.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře rozporcujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme.
-
2
Očištěné papriky, pálivé papričky a uvařenou karotku umeleme, přidáme rajčatový protlak, olej, mletý pepř, trochu tlučeného kmínu a sůl. Vše promícháme, přidáme ke kuřeti, podlijeme a dusíme doměkka.