Vepřové řízky v bramborákovém těstu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 52 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 566.7 mg
- Vláknina 6863 mg
- Vitamín A 6863 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na bramborák připravíme z oloupaných, omytých a nastrouhaných brambor, které vymačkáme přes cedník. Vmícháme do nich mouku, česnek utřený se špetkou soli, mléko, rozšlehané vejce a majoránku.
-
2
Řízky po okrajích nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a obalíme v bramborákovém těstě. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.