Vepřové řízky v bramborákovém těstu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 130 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 566.7 mg
  • Vláknina 6863 mg
  • Vitamín A 6863 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na bramborák připravíme z oloupaných, omytých a nastrouhaných brambor, které vymačkáme přes cedník. Vmícháme do nich mouku, česnek utřený se špetkou soli, mléko, rozšlehané vejce a majoránku.

  • 2

    Řízky po okrajích nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a obalíme v bramborákovém těstě. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Komentáře k receptu