Předkrm crostini alla fiorentina
Suroviny
- 125 g Játra kuřecí
- 125 g Játra telecí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 3 plátek Ančovička - filety
- 1.5 dl Víno červené
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 107 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 230.7 mg
- Draslík 289 mg
- Vláknina 3585 mg
- Vitamín A 3585 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a smažíme 5 minut, aby cibule změkla. Mezitím propláchneme a osušíme kuřecí a telecí játra a nakrájíme na nudličky. Smažíme několik minut, aby se osmažila po všech stranách.
-
2
Přilijeme polovinu vína a vaříme, dokud se polovina nevypaří. Poté přidáme zbylé víno, polovinu petrželky, rajčatový protlak, ančovičky, vývar, sůl a pepř. Zakryjeme pánev pokličkou a povaříme za občasného míchání 20 minut.
-
3
Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme na hrubší kaši. Vrátíme ji do pánve, přidáme kapary, máslo, zbývající petrželku a prohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
-
4
Směs dáme do mísy a podáváme horkou např. na topinkách.