Bramborové karbanátky s kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1049 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 115.6 mg
- Draslík 830.2 mg
- Vláknina 11817 mg
- Vitamín A 11817 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Pomeranče omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky.
-
2
V pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla zpěníme 1 cibuli a dáme ji do mísy. Přidáme k ní 2 hrnky horké bramborové kaše, 1 vejce, 1.5 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1 lžíci pokrájené petrželky a 50 g nastrouhaného sýra.
-
3
Bramborovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé karbanátky.
-
4
Poklademe je na plech s pečícím papírem a do každého karbanátku utvoříme lžičkou malý důlek, do kterého vložíme 1/3 lžičky másla.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut dozlatova.
-
6
Karbanátky podáváme s pokrájenými pomeranči.