Uzený pstruh s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Zázvor celý
  • 100 g Šalotka
  • 500 g Pstruh uzený
  • 10 g Koriandr mletý
  • 100 g Cukr palmový
  • 200 g Nudle skleněné
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 100 ml Omáčka rybí
  • 10 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 2014 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 968.6 mg
  • Vláknina 1876 mg
  • Vitamín A 1876 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zvolna dozlatova osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme palmový cukr a zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Na středně horkém plameni za stálého míchání necháme směs zkaramelizovat (asi 5 minut). Přidáme rybí omáčku, nakrájený zázvor, chilli papričky a limetkovou štávu a vše důkladně promícháme. Uložíme do tepla.

  • 2

    Skleněné nudle připravíme podle návodu. Slijeme, přidáme koriandrové listy a jen takové množství zkaramelizované omáčky, aby se nudle navlhčily.

  • 3

    Mezitím na pánvi opečeme kousky rybího masa.

  • 4

    Nudle rozdělíme na jednotlivé talíře a rozložíme na ně rybí maso. Ozdobíme na nudličky nakrájenými chilli papričkami a listy koriandru a vše přelijeme zbytkem omáčky.

Komentáře k receptu