Houbová polévka s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kančí maso
  • 200 g Lišky čerstvé
  • 80 g Česnek medvědí
  • 80 g Pampeliškové listy
  • 80 g Šťovík
  • 80 g Řeřicha
  • 100 g Šunka uzená
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koření Zvěřina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 467.7 mg
  • Vláknina 7292 mg
  • Vitamín A 7292 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a pokrájíme na malé kousky 200 g kančího masa na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 2 hodiny.

  • 2

    Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší pokrájíme, malé plodnice necháme celku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy se šťovíkem a řeřichou pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Uzenou šunku pokrájíme na kostičky.

  • 4

    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a za stálého míchání maso dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.

  • 5

    Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).

  • 6

    Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky, šunku ze zvěřiny a podáváme.

Komentáře k receptu