Mrkvová vinná omáčka
Suroviny
- 350 g Mrkev kořen
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 152.1 mg
- Vláknina 6587.8 mg
- Vitamín A 6587.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozpálíme 4lžíce oleje a zpěníme na něm mletý koriandr a mletou kurkumu.
-
2
Přidáme na kousky nasekanou mrkev, orestujeme. Poté přilijeme med, zeleninový vývar a víno a zvolna asi 20min provaříme.
-
3
Omáčku rozmixujeme a znovu přivedeme k varu. Vmícháme nasekaný koriandr a mleté chilli. Dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme zbývající olej a citronovou šťávu.