Vinná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 17 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 1418.2 mg
- Vláknina 318.4 mg
- Vitamín A 318.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném másle orestujeme nasekanou šalotku. Přilijeme víno a krátce povaříme. Odstavíme a metličkou zašleháme máslo, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí a pepřem.
-
2
Nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou a kajenským pepřem.
-
3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.