Rigatoni s játrovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Játra hovězí
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Těstoviny Rigatoni
- 125 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 16 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 207.8 mg
- Draslík 355.8 mg
- Vláknina 9940 mg
- Vitamín A 9940 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme rigatoni v osolené vodě al dente.
-
2
Mezitím rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nasekanou cibuli. Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zaprášíme je moukou a společně s bobkovým listem a šalvějí přidáme k cibuli. Za stálého míchání játra orestujeme. Přilijeme červené víno a zvolna asi 4min provaříme. Poté bobkový list a šalvěj vyjmeme. Přimícháme nasekaný tymián a ochutíme pepřem.
-
3
Omáčku osolíme až před podáváním a přelijeme jí těstoviny.