Hořčicové kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 40 g Hořčice
  • 5 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 5 g Sůl
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 581.4 mg
  • Vláknina 26 mg
  • Vitamín A 26 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozčtvrtíme. Zbytek surovin důkladně promícháme v míse. Asi polovinou marinády kuře potřeme, položíme kůží dolů na gril a na mírném plameni je grilujeme zhruba 15 minut. Během grilování je potíráme další marinádou. Maso obrátíme, potřeme i z druhé strany a grilujeme dalších 20 minut, dokud není hotové. Během grilování je neustále potíráme zbytkem marinády. Kuře podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninou.

Komentáře k receptu