Roštěná po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Thajská bazalka
  • 750 ml Voda pitná
  • 150 ml Mléko kokosové
  • 6 ks Chilli paprička
  • 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Omáčky
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 625.7 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnou nakrájíme na malé nudličky. Ve woku rozpálíme olej a během minuty v něm osmažíme kari pastu. Vlijeme vodu s kokosovým mlékem

  • 2

    a přivedeme k varu. Vložíme nakrájené maso a chilli papričky a dusíme je 15 minut.

  • 3

    Přidáme rybí omáčku, cukr a bazalku, vše zamícháme a ihned podáváme s rýží a se salátem.

Komentáře k receptu