Hovězí maso v provensálské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1100 g Hovězí plec
  • 180 g Cibule
  • 560 g Paprika červená
  • 200 g Rajčata
  • 300 g Lilek
  • 100 g Olivy zelené
  • 200 ml Víno růžové
  • 80 ml Olej olivový
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 1200 ml Vývar telecí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 1147.2 mg
  • Vláknina 10821.2 mg
  • Vitamín A 10821.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky a 20 minut jej smažíme na rozpáleném oleji. Papriky a cibuli očistíme a pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobnější kousky, rajčata a lilek pokrájíme na plátky.

  • 2

    Osmažené maso vyjmeme z pánve, dáme do ní pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, přidáme papriky a lilek a smažíme dalších 5 minut, pak přidáme rajčata, protlak, maso, česnek, svazek bylin, víno a 1 l vývaru. Zakryté dusíme 2 hodiny.

  • 3

    Maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Olivy rozmixujeme a vzniklou kaši přidáme do omáčky. Vyjmeme svazek bylin. Necháme 5 minut povařit, do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát.

Komentáře k receptu