Žebírka ve woku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1157 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 604.5 mg
- Vláknina 798.5 mg
- Vitamín A 798.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku osmažíme 5 minut nasucho kuličky pepře a sůl, aby sůl získala barvu, a potom je rozdrtíme v hmoždíři a přisypeme k němu i směs pěti koření.
-
2
Smícháme suroviny na marinádu a odložíme je stranou. Žebírka nasekáme na menší kousky, potřeme kořenící směsí a potom je obalíme v marinádě. Vložíme je do chladničky a necháme přes noc marinovat.
-
3
Marinádu z žebírek oklepeme a žebírka obalíme v maizeně. Wok zpola naplníme olejem a postupně v něm žebírka smažíme asi 5 minut. Potom je vyjmeme a osmažíme ještě jednou — tentokrát dokřupava a dozlatohněda.
-
4
Necháme je okapat na savém papíře, posypeme zbytkem koření a podáváme.