Žebírka ve woku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Koření pěti vůní
  • 15 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Omáčky
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1157 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 604.5 mg
  • Vláknina 798.5 mg
  • Vitamín A 798.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku osmažíme 5 minut nasucho kuličky pepře a sůl, aby sůl získala barvu, a potom je rozdrtíme v hmoždíři a přisypeme k němu i směs pěti koření.

  • 2

    Smícháme suroviny na marinádu a odložíme je stranou. Žebírka nasekáme na menší kousky, potřeme kořenící směsí a potom je obalíme v marinádě. Vložíme je do chladničky a necháme přes noc marinovat.

  • 3

    Marinádu z žebírek oklepeme a žebírka obalíme v maizeně. Wok zpola naplníme olejem a postupně v něm žebírka smažíme asi 5 minut. Potom je vyjmeme a osmažíme ještě jednou — tentokrát dokřupava a dozlatohněda.

  • 4

    Necháme je okapat na savém papíře, posypeme zbytkem koření a podáváme.

Komentáře k receptu