Snadné indické kuře se zelným salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 201 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 167.8 mg
- Draslík 832.5 mg
- Vláknina 13199.8 mg
- Vitamín A 13199.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťávu z limetek, stonky koriandru, mletý kmín, citrónovou kůru a olej smícháme.
-
2
Kuřecí stehna, bez kůže, třikrát nařízneme, posypeme kurkumou a polovinou limetkové směsi. Necháme minimálně 15 minut marinovat.
-
3
V troubě na 200°C pečeme asi 50 minut.
-
4
Červené zelí a mrkev, nakrájíme, smícháme se zbylou limetkovou směsí a lístky koriandru.
-
5
Podáváme ke kuřeti. Jako příloha může být rýže nebo indický chléb.