Grilovaná zelenina a bulgur

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Bulgur
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 hrst Máta
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Harissa pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 708.9 mg
  • Vláknina 36550.5 mg
  • Vitamín A 36550.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na dílky, papriky na kousky. Smícháme med, olej a Harissu. Polovinou zakapeme zeleninu a grilujeme až lehce zhnědne.

  • 2

    Bulgur zalijeme vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát, aby změkl. Slijeme a zakapeme zbylou směsí a citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou a mátovými lístky.

  • 3

    Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podáváme s grilovanou zeleninou.

Komentáře k receptu