Chřestové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1175 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 627 mg
- Vláknina 12977 mg
- Vitamín A 12977 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nasekaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a 3 - 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chřest a povaříme.
-
2
Do směsi vsypeme rýži a mícháme, aby se zrnka obalila máslem. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme naběračku horkého vývaru a mírně vaříme za stálého míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Dále přidáváme vývar po naběračkách a vaříme asi 20 - 25 minut, až rýže změkne.
-
3
Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, smetanu a povaříme, až se smetana vsákne. Ozdobíme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem a podáváme.