Vepřová smažená kotleta na pomerančové omáčce s oregánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 71.4 mg
- Draslík 180.7 mg
- Vláknina 4903.8 mg
- Vitamín A 4903.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na salsu si připravíme část oloupané pomerančové kůry, z které odkrojíme vrchní dílek a dále odstraníme jak kůru, tak i bílou slupku. Vzniklou šťávu odlijeme do nádoby. Nakrájenou dužinu promícháme s na jemno nakrájenou jarní cibulkou a pomerančovou šťávou, vše okořeníme.
-
2
Vepřové řízky dáme do igelitového sáčku, přeložíme, vezmeme váleček na těsto a tyto řízky z obou stran rozklepeme, a to rovnoměrně. Vedle v mističce promícháme mouku s parmazánem, oregánem a kořením. Řízek potřeme rozšlehaným vajíčkem, a potom ho pomoučíme v právě připravené mouce s na jemno nastrouhaným parmazánem, oregánem a strouhankou.
-
3
V pánvi, kam dáme 1 cm oleje, položíme řízky a opékáme je z obou stran zhruba 3-4 minuty, dokud nezrůžoví. Poté je necháme okapat od přebytečného tuku do ubrousku. Mezitím opékáme další dva řízky a máme na paměti, že musíme mít všechny opečené řízky stále prohřáté. Hotové řízky servírujeme s dříve vytvořenou salsou a dochutíme ji oregánem.