Tuňák se zelenou omáčkou
Suroviny
- 500 g Tuňák obecný
- 150 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 polévková lžíce Petržel - nať
- 8 polévková lžíce Olivy zelené
- 2 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 452.7 mg
- Vláknina 2903 mg
- Vitamín A 2903 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 190 °C.
-
2
Vedle v zapékací misce smícháme nadrobno nasekanou čerstvou petržel, opláchnutou, jader zbavenou, na kostičky pokrájenou zelenou papriku, nadrobno nakrájené olivy, kapary a lžičku natrhaného tymiánu, lžíci oleje, citronovou šťávu a víno. Směs vložíme na podušení na 10 minut do trouby.
-
3
Vyndáme misku z trouby a snížíme teplotu na 180 stupňů. Do směsi vložíme na 4 díly rozříznutý steak z tuňáka, polijeme ho šťávou ze směsi, pokapeme zbylým olejem, posolíme a opepříme. Misku vložíme opět do trouby na 10 až 15 minut a pečeme, až je ryba dle naší chuti. Jakmile je ryba hotová, servírujeme horké na stůl.