Pečená makrela s brambory a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 6 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 1050 mg
- Vláknina 10380.8 mg
- Vitamín A 10380.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 200 stupňů, vedle na středním plameni rozehřejeme v kastrolu olej a jednu lžíci másla. Přidáme opraný, na tenké podélné proužky nakrájený pórek (bílá část), oloupané a nadrobno nakrájené šalotky. Zvolna smažíme asi 10 minut, až vše změkne, poté přidáme scezené, omyté, na kostičky rozkrájené oloupané brambory, svazek bylinek bouquet garni a kari koření. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 12 minut, dokud brambory nejsou mekké.
-
2
Připravíme zapékací mísu a přelijeme do ní uvařenou směs. Navrch položíme posolené, opepřené rybí fielty s hrudkami másla (cca 1 polévkovou lžíci). Vložíme do trouby, dokud není marela řádně propečená - asi na 15 minut.
-
3
Servírujeme v zapékací míse.