Lasagne
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 g Maso mleté - mix
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Podravka
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 15 ks Těstoviny Lasagne
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 7302 kcal
- Sacharidy 1376 g
- Tuky 70 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 247 g
- Uhlovodany 1361 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 251.2 mg
- Vláknina 4102.3 mg
- Vitamín A 4102.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opečeme. Vmícháme rajčata, osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana. Zvolna dusíme do mírného zhoustnutí.
-
2
Na másle zpěníme hladkou mouku, zalijeme mlékem a povaříme 15 minut. Podle chuti osolíme, opepříme, popřípadě vmícháme lžičku podravky. Odstavíme z ploténky a vmícháme strouhaný sýr a vejce.
-
3
Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme do ní lasagne, poklademe masovou směsí a připravenou sýrovou omáčkou. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
-
4
V předehřáté troubě pokrm zapékáme dozlatova.