Kořeněný grilovaný kapr
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 518.2 mg
- Vláknina 405.8 mg
- Vitamín A 405.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, okořeníme kari kořením,zakapeme olejem a citronovou šťávou. Porce urovnáme na rozehřátý gril a opečeme.
-
2
V kastrůlku na másle zpěníme mletou papriku, přilijeme trochu vody, přidáme kečup, worcester a chvíli povaříme.
-
3
Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme kořeněnou směsí.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.