Pikantní omáčka s okurkami
Suroviny
- 240 g Šalotka
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Okurky nakládané
- 4 g Bazalka
- 4 g Tymián čerstvý
- 100 ml Ocet kvasný lihový
- 200 ml Víno bílé
- 400 ml Vývar telecí
- 10 ml Protlak rajčatový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Pepř 4 barev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 251.6 mg
- Vláknina 2424.2 mg
- Vitamín A 2424.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce, přidáme barevný pepř a bylinky, ocet a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a vaříme dalších 15 minut.
-
2
Z hladké mouky a másla usmažíme jíšku, kterou rychle vmícháme do omáčky. Vmícháme nakrájené okurky a sekanou petržel. Osolíme a opepříme.
-
3
Omáčka se hodí ke grilovaným či smaženým kotletám.