Kuře na růžovém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1300 g Kuře
  • 200 g Paprika červená
  • 200 g Paprika zelená
  • 180 g Cibule
  • 400 g Lilek
  • 200 g Rajčata
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 60 ml Olej stolní
  • 100 ml Víno růžové
  • 150 ml Vývar telecí
  • 15 ml Protlak rajčatový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 252.2 mg
  • Draslík 1261.3 mg
  • Vláknina 13934.5 mg
  • Vitamín A 13934.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a 25 minut smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli pokrájenou na drobné kousky a restujeme 5 minut.

  • 2

    Papriky a lilek pokrájíme na menší kousky, česnek oloupeme a utřeme. Vše přimícháme k masu, podlijeme vínem a vaříme 5 minut. Poté přilijeme vývar, přisypeme pokrájená rajčata, tymián a protlak.

  • 3

    Osolíme, opepříme a dusíme zakryté 40 minut.

Komentáře k receptu