Žebírka Champvallon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2000 g Jehněčí žebírka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Cibule
  • 1000 g Brambory
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1591 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 273.3 mg
  • Draslík 1502.6 mg
  • Vláknina 10944.7 mg
  • Vitamín A 10944.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme a osmahneme na něm posolená a opepřená žebírka. Ta poté vyskládáme do zapékací nádoby. Máslo rozpustíme, přimícháme mouku a povaříme 5 minut za stálého míchání. Zalijeme vroucím vývarem. Cibuli a brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, které rozprostřeme na maso.

  • 2

    Přidáme svazek bylin, zalijeme omáčkou a dáme péct na 75 minut při teplotě 190 °C.

Komentáře k receptu