Omáčka Adlon

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Kaviár
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 859 mg
  • Draslík 377.2 mg
  • Vláknina 11546 mg
  • Vitamín A 11546 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme žloutky s máslem, 1 lžící citronové šťávy, solí a pepřem. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud směs nezhoustne. Nevaříme. Poté vmícháme zeleninový vývar, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Přimícháme sardelovou pastu, sójovou omáčku, hořčici a kaviár. Omáčku vychladíme.

  • 3

    Je vhodná ke studené pečeni.

Komentáře k receptu