Kuřecí řízky v růžové pepřové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Likér rybízový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pepř růžový celý
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 641.5 mg
  • Vláknina 2927 mg
  • Vitamín A 2927 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém másle, podlijeme vývarem a přidáme pepř. Zvolna povaříme asi 15 minut. Potom šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a nakonec přilijeme smetanu. Uvedeme znovu do varu a dochutíme solí, cayenským pepřem a likérem.

  • 3

    Řízky upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu