Kuřecí řízky v růžové pepřové omáčce
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 20 ml Likér rybízový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 0.5 šálek Voda pitná
- 2 polévková lžíce Pepř růžový celý
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 107.6 mg
- Draslík 641.5 mg
- Vláknina 2927 mg
- Vitamín A 2927 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém másle, podlijeme vývarem a přidáme pepř. Zvolna povaříme asi 15 minut. Potom šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a nakonec přilijeme smetanu. Uvedeme znovu do varu a dochutíme solí, cayenským pepřem a likérem.
-
3
Řízky upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.