Pikantní zelný salát s feferonkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 4 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 884.6 mg
- Vláknina 26632.8 mg
- Vitamín A 26632.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 195.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z čerstvé a pevné hlávky bílého zelí odstraníme vnější listy. Rozpůlíme ji, vyřízneme košťál. Takto připravené zelí nakrouháme na tenké nudličky.
-
2
Chilli papričky omyjeme, nakrájíme najemno. Červené feferonky také opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlené zbavíme semen, nakrájíme na tenké pásky.
-
3
Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Ve sklenici smícháme ocet s olejem, cukrem, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Dobře dresink rozmícháme, aby se cukr rozpustil. Podle chuti můžeme cukr přidat.
-
4
Připravíme si velkou mísu, do které dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, feferonky a chilli papričky. Zalijeme připraveným dresinkem, vše dobře promícháme.
-
5
Aby byl salát lahodný a křehký, necháme ho asi 1 hodinu odpočinout a lehce vychladit.
-
6
Podáváme v malých miskách s pečivem nebo přímo jako přílohu na talíř k hlavnímu jídlu.