Úhoř se zelenou omáčkou
Suroviny
- 1500 g Úhoř říční
- 100 g Máslo čerstvé
- 120 g Cibule
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 30 g Petržel - nať
- 4 g Estragon
- 4 g Šalvěj čerstvá
- 6 g Pažitka
- 6 krajíc Chléb konzumní
- 200 ml Víno bílé
- 50 ml Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 56 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 293.4 mg
- Draslík 332.4 mg
- Vláknina 3372.3 mg
- Vitamín A 3372.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře pokrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme.
-
2
50 g másla rozehřejeme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme špenát a nasekané bylinky. Podusíme 5 minut, poté přilijeme víno a 5 minut vaříme.
-
3
Zbytek másla rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova úhoře, poté přiklopíme a dusíme 35 minut.
-
4
Šťávu z citronu smícháme se žloutky, směs nalijeme do omáčky.
-
5
Omáčku ihned odstavíme z plotny, osolíme a opepříme dle potřeby.
-
6
Kousky ryby přelijeme omáčkou a servírujeme s chlebem.