Brynzová polévka s kysanou smetanou
Suroviny
- 150 g Sýr Brynza
- 400 g Smetana zakysaná 14%
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 27 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 59.5 mg
- Vláknina 1226 mg
- Vitamín A 1226 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, brynzu rozmícháme v 250 ml vody, petrželovou nať jemně nasekáme, kysanou smetanu rozšleháme s 50 ml vody a moukou.
-
2
Na másle osmažíme cibuli, přisypeme papriku, zašleháme brynzu, přilijeme zbývající vodu, ocet a provaříme. Poté vlijeme kysanou smetanu s moukou, dobře rozšleháme, přisypeme kmín, podle potřeby sůl. Na talířích zdobíme petrželovou natí.