Krém z kuřecích jater
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
- 40 g Máslo čerstvé
- 125 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Jalovec
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 100 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 184.5 mg
- Draslík 229.2 mg
- Vláknina 3695.2 mg
- Vitamín A 3695.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme nadrobno, spolu s bobkovým listem a jalovcem je vložíme do mísy. Zalijeme vínem, necháme asi 2 hodiny marinovat.
-
2
Oloupanou cibuli a mrkev najemno nakrájíme, očištěný řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olivový olej s 20 g másla, přidáme zeleninu a chvíli podusíme. Potom přidáme okapaná a osušená játra, vmícháme rajčatový protlak se scezeným vínem a vše podusíme 10 minut.
-
4
Játra a zeleninu osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou a necháme částečně vychladnout. Přidáme nasekanou petrželku, kapary, směs rozmixujeme v mixeru. Nakonec vmícháme zbylé máslo.
-
5
Krém můžeme podávat na opečených plátcích bagety.