Štika po anglicku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Štika obecná
  • 200 ml Víno červené
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 683.8 mg
  • Vláknina 384.3 mg
  • Vitamín A 384.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm.

  • 2

    Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary.

  • 4

    Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky.

Komentáře k receptu