Míšenina z telecího masa
Suroviny
- 250 g Telecí plec
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Květák
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Vepřový mozek
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 hrnek Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 717 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 2994.6 mg
- Draslík 1389.2 mg
- Vláknina 7992.1 mg
- Vitamín A 7992.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla, přidáme nasekanou petrželovou nať. V této fázi přidáme maso nakrájené na silnější plátky, rozkrájené očištěné houby a na růžičky rozebraný a očištěný květák. Vše osolíme a podusíme do měkka.
-
2
Mozeček očistíme a odblaníme a k masu přidáme později, aby se nerozvařil. Jakmile je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Ze lžíce másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit 10 min. Hotovou jíšku smícháme s masem a vydušenou šťávou. Míšeninu okořeníme muškátovým květem a prohřejeme.
-
4
Vše zjemmníme dvěma žloutky rozmíchanými v mléce.
-
5
Hotovou míšeninu podáváme v hlubokých miskách ozdobených dílkem citrónu anebo v paštičkách z lístkového těsta, které předem prohřejeme v troubě.