Povidlové chlebíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 30 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 149.5 mg
- Draslík 75.3 mg
- Vláknina 2389.8 mg
- Vitamín A 2389.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle oloupeme a nakrájíme je na 1cm silné plátky tak, aby vždy dva plátky zůstaly spojeny.
-
2
Vnitřní stranu potřeme povidly ochucenými rumem a citronovou šťávou. Plátky přitlačíme k sobě.
-
3
Žemle necháme změknout v mléce s vanilkou. Vyjmeme je, namočíme do rozšlehaných vajec a v horkém tuku je smažíme dozlatova.
-
4
Podáváme sypané cukrem a skořicí.