Tuňák s fazolovým pyré

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Tuňák obecný
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 polévková lžíce Fazole vařené
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 718.2 mg
  • Vláknina 1761 mg
  • Vitamín A 1761 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve vlijeme 200 ml vody, rýžové víno, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vložíme omyté porce tuňáka a pod pokličkou zvolna vaříme, až je maso měkké. Porce vyjmeme na mísu a necháme na teplém místě.

  • 2

    Uvařené fazole prolisujeme, pyré přidáme do pánve a za stálého mírného varu promícháme, až se vše spojí. Nakonec přidáme sójovou omáčku, zamícháme a směs nalijeme na porce tuňáka.

  • 3

    Pokrm poprášíme trochou mletého zázvoru a podáváme.

Komentáře k receptu