Tuňák s fazolovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 718.2 mg
- Vláknina 1761 mg
- Vitamín A 1761 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve vlijeme 200 ml vody, rýžové víno, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vložíme omyté porce tuňáka a pod pokličkou zvolna vaříme, až je maso měkké. Porce vyjmeme na mísu a necháme na teplém místě.
-
2
Uvařené fazole prolisujeme, pyré přidáme do pánve a za stálého mírného varu promícháme, až se vše spojí. Nakonec přidáme sójovou omáčku, zamícháme a směs nalijeme na porce tuňáka.
-
3
Pokrm poprášíme trochou mletého zázvoru a podáváme.