Skotská rybí polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Pažitka
  • 500 g Treska aljašská
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 615.8 mg
  • Vláknina 2854.5 mg
  • Vitamín A 2854.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku očistíme a omyjeme. Z hlavy, ploutví a ocasu uvaříme 1l vývaru. Když je maso měkké, přidáme jarní cibulku, petrželku, pažitku, celý pepř a vše povaříme ještě 10 minut.

  • 2

    Vývar přecedíme a zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Dobře promícháme a chvíli povaříme.

  • 3

    Tresku nakrájenou na kousky vykostíme a v polévce povaříme 10 minut. Nakonec vmícháme kečup.

Komentáře k receptu