Skotská rybí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 615.8 mg
- Vláknina 2854.5 mg
- Vitamín A 2854.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku očistíme a omyjeme. Z hlavy, ploutví a ocasu uvaříme 1l vývaru. Když je maso měkké, přidáme jarní cibulku, petrželku, pažitku, celý pepř a vše povaříme ještě 10 minut.
-
2
Vývar přecedíme a zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Dobře promícháme a chvíli povaříme.
-
3
Tresku nakrájenou na kousky vykostíme a v polévce povaříme 10 minut. Nakonec vmícháme kečup.